Avantajele senzorilor CropX prezentate la depozitul Alcedo din Brăila

Alcedo

În dată de 11 septembrie, compania Alcedo a organizat o prezentare la depozitul Alcedo – Lacul Sărat, jud. Brăila, despre senzorii de umiditate ai solului CropX, avându-l invitat pe Harmen Wollerich, Vice Președintele pe vânzări Europa.

CropX este un senzor compact și robust care oferă o amplă perspectiva asupra parametrilor relevanți ai solului. Au fost prezentate principalele avantaje ale acestui senzor, și anume că este ușor de instalat, are două straturi de senzori care măsoară umiditatea, temperatura solului, și conductivitatea electrică la diferite adâncimi. Senzorul vine echipat cu baterie și cartelă GSM. Utilizatorii acestor senzori au acces la aplicație atât web cât și de pe mobil unde pot vedea umiditatea în timp real, starea nutritivă a parcelei, imagini din satelit, maparea productivități și notificări privind momentul optim precum și cantitățile optime pentru evitarea levigarii azotului.

2 ezgif.com optijpegCropX este capabil să ofere perspective predictive care permit fermierilor să ia măsuri proactive înainte că plantele să prezinte semne de stress.

Totodată fermierii veniți din Galați, Brăila, Buzău și Tulcea, au aflat ce înseamnă un Audit de Carbon și care este importantă acestuia în fermele din România.

#MyAlcedoCarbon oferă „robustețe” analizelor de mediu pentru a accelera adoptarea și întreținerea practicilor de agricultură regenerativă.

Printre beneficiile fermierului care intră în acest program se află:

  • Bilanțul de carbon detaliat pus la dispoziție în cel mai scurt timp;
  • Posibilitatea obținerii de credite de carbon de valoare pe piață voluntară carbonului;
  • Sprijin în vânzarea certificatelor de carbon;
  • Propuneri pentru îmbunătățirea amprentei de carbon și calificarea pentru credite de carbon în anii următori.

Toate aceste informații despre #MyAlcedoCarbon au fost prezentate de către Gabriela Rizescu, Președinte ALCEDO, printre ele, punctând faptul că prin lucrări de minimum tillage se reduc trecerile, nu se tasează excesiv solul și se reduce consumul de combustibil. Asta înseamnă și reducerea emisiilor de carbon în atmosfera. 

Astfel, unii fermieri își reduc amprenta de carbon de la un an la altul prin reducerea cantității de combustibil utilizat, alții prin adoptarea de practici agricole regenerative, etc.

Fermierii care au avut întrebări și curiozități, au putut stă de vorba atât cu domnul Herman Wollerich cât și cu doamna Gabriela Rizescu.

La această prezentare au participat atât fermierii din zonele menționate mai sus cât și cei de la Naturevo.

Views: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ARTICOLE RECENTE   

PUBLICITATE

© AGRO TV 2024 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture