Care sunt cele șase avantaje ale tratării floarea-soarelui cu AMALGEROL ESSENCE? (II)

Bulgaria are o poziție puternică în producția de floarea-soarelui în țările UE și fiecare producător nativ se confruntă cu provocarea de a crește cantitatea și calitatea randamentului, menținând în același timp fertilitatea solului. Răspunsul este unul singur – folosirea biostimulentul unic AMALGEROL ESSENCE care acționează simultan în trei direcții: solul, rădăcinile și planta.

Continuarea Părții I: https://agro-tv.ro/avantaje-ale-tratarii-florea-soarelui-amalgerol-essence/

  1. AMALGEROL ESSENCE la hibrizii de floarea-soarelui hiperoleică

Pe baza experimentelor efectuate în curs de mai mulți ani în institute și a experienței fermierilor care au avut încredere în AMALGEROL ESSENCE, observăm următoarele rezultate la floarea soarelui:

  • Conținutul de ulei la tehnologia standard este de 42-45%.
  • Aplicând tehnologia standard împreuna cu utilizarea de AMALGEROL ESSENCE conținutul de ulei crește până la 46-48%.

*Valoarea rezultatelor obținute depinde și de potențialul stabilit al hibridului.

Tot mai des suntem martorii tendinței comercianții de floarea-soarelui să ofere o primă suplimentară pentru conținutul ridicat de ulei, iar produsele cu un conținut mai ridicat de ulei achiziționate la un preț mai mare. Am observat mai întâi acest fapt la companiile exportatoare, iar acum fabricile de ulei din Bulgaria le urmează exemplul.

Există hibrizi speciali pe piață – hibrizi de floarea-soarelui cu conținut de acid oleic ridicat, care trebuie să aibă un conținut de acid oleic minim de 80%. Experiența a arătat că hibrizii cu conținut de acid oleic ridicat, tratate conform tehnologia standard, în combinație cu AMALGEROL ESSENCE, au un conținut de acid oleic de 88-90% și sunt achiziționate la un preț mai mare.

Observăm o creștere a randamentului floarea-soarelui după utilizarea AMALGEROL ESSENCE în funcție de faptul dacă plantele sunt tratate o dată sau de două ori. Aplicare: primul tratament în faza 2-4 perechi de frunze; al doilea tratament la începutul fazei de înmugurire înainte de închiderea răzorului (de obicei în combinație cu produse de control al balurului). Doza recomandată este de 2 l/ha.

 

  1. AMALGEROL ESSENCE la recuperare după grindină

Următorul exemplu din practică arată cum AMALGEROL ESSENCE și-a dovedit incontestabil efectul în floarea-soarelui afectată de grindină. Ferma este situată în zona orașului Dimitrovgrad unde grindina devastatoare aproape distruge plantațiile de floarea-soarelui. Intenția fermierului este să are câmpul în cauză, dar ca urmare a unei consultări cu reprezentantul de vânzări al Medi Plus R, el s-a răzgândit și a avut încredere în produsul AMALGEROL ESSENCE. Vârful plantelor este viu și câmpul este tratat la o doză de 2 l/ha în urma căreia plantele încep să se refacă. După o săptămână, din păcate, câmpul a fost lovit de o a doua grindină, motiv pentru care fermierul a aplicat încă o dată biostimulentul la o doză de 2 l/ha. Plantele se recuperează complet și dau un randament bun.

6.AMALGEROL ESSENCE pentru daune locale cauzate de mană

Mana de floarea-soarelui este un factor de risc pentru recoltare, deoarece starea este dificil de controlat și provoacă daune semnificative zonelor însămânțate. Un producător agricol din regiunea Nova Zagora a optat pentru un soi expresiv tolerant, sensibil la mană. Mana este observată la etajele inferioare ale plantelor. Prin intervenția și tratamentul rapid numai cu AMALGEROL ESSENCE în doză de 2 l/ha după a 3-a pereche de frunze adevărate, sporii de mană sunt calcificați. 

După 10 zile se observă un efect vizibil la floarea-soarelui: plantele au depășit mana, există o creștere și dezvoltare normală, frunzele sunt curate, cu o culoare verde bună și se formează un mugure. Fermierul a fost extrem de impresionat de efectul AMALGEROL ESSENCE în această situație stresantă. El a fost utilizatorul biostimulentului în ultimii ani pentru a crește cantitatea și calitatea randamentelor sale, dar pentru prima dată a aplicat produsul într-o situație atât de extremă și a fost convins încă o dată de compoziția și acțiunea unică a AMALGEROL ESSENCE.

Video cu primul seminar online al AMALGEROL ESSENCE:

https://www.youtube.com/watch?v=ysyDkGQYcnM

Pentru mai multe informații: https://www.mediplusr.com/amalgerol-essence-webinar-romanian/

Important! 

* Rezultatele utilizării Amalgerol Essence în doză de 2 l/ha sunt similare cu rezultatele prezentate la aplicarea Amalgerol clasic în doză de 3 l/ha.

Textul a fost retipărit de revista bulgară „Protecția plantelor”, Aprilie 2021

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole