Avans APIA – Directorul Adrian Pintea, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru fermierii care primesc subvenții

Startul plăților APIA în avans aferente Campaniei 2021 se apropie cu pași repezi, rămânând mai puțin de o lună până când sumele vor începe să intre în conturile fermierilor. De aceea, în această perioadă, instituția se concentrează pe finalizarea controalelor pe teren. Conform calendarului de lucru, până la 15 octombrie 2021, aceste verificări vor fi realizate în totalitate.

Trebuie precizat că fiecare cerere de plată depusă de fermieri urmează un flux procedural complex până la autorizarea plății, fiind supusă unor multiple controale și verificări, atât administrative, cât și pe teren. Scopul vizat este de a asigura îndeplinirea tuturor criteriilor și normelor comunitare și naționale de acordare a plăților.

Astfel, inspectorii APIA din teritoriu realizează ultimele verificări pentru ca plățile pe care vom demara să fie corecte și conforme.

Potrivit directorului general APIA, Adrian Pintea, până la această dată au fost controlați:

  • 12.324 de fermieri din cei 13.035 de fermieri selectați la controlul pe teren prin metoda clasică;
  • 3.534 de fermieri din 3.793 selectați pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic.

”În acest context, reamintesc fermierilor că este foarte important să colaboreze cu colegii mei, astfel încât să încheiem această activitate cu succes, așa cum am făcut-o în fiecare an. Și nu uitați data de 1 octombrie, până la care vă așteptăm, dragi fermieri, la centrele locale și județene ale APIA, pentru a semna cererile de plată depuse online în cadrul Campaniei 2021”, le transmite Adrian Pintea fermierilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole