Avans APIA 2022 – Data EXACTĂ la care intră banii în conturi, anunțată de șeful APIA

Crescătorii de bovine care au accesat sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi anul acest pentru prima dată avans APIA pentru această schemă de plată, după cum a anunțat șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Potrivit unor precizări făcute de șeful APIA în emisiunea Agrostrategia la TVR, sumele exacte pe care le vor primi fermierii pentru schemele de sprijin cuplat nu sunt încă stabilite, iar aceste calcule vor fi făcute până la începutul lunii octombrie.

”Plafoanele pentru sprijinul cuplat au fost stabilite prin regulament, atât la vegetal, cât și la zootehnie; vom face calculele undeva la sfârșitul unii septembrie, începutul lunii octombrie, în momentul în care vom avea eligibilul atât la suprafață, cât și la animale, să putem stabili efectiv cuantumurile care se vor acorda anul acesta. În momentul de față nu există nicio simulare. Undeva la începutul lunii octombrie vom ști care sunt cuantumurile pentru bovine, ovine, caprine sau sectorul vegetal”, a precizat Adrian Pintea.

Totodată, conform șefului APIA, fermierii vor începe să-și primească banii efectiv începând cu data de 18 octombrie 2022.

”Începând cu data de 16 octombrie se vor demara și aceste plăți, iar efectiv începând din 18 octombrie vor începe fermierii să vadă acești bani în conturi”, a mai spus șeful APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole