Avans APIA 2021 – Primii bani virați în conturile fermierilor!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează astăzi, 18 octombrie 2021, campania de plăți în avans pentru fermierii care au depus cereri în anul 2021.

Funcționarii APIA, coordonați de directorul general Adrian Pintea, au finalizat controalele aferente pregătirii plăților în data de 15 octombrie și au început să pregătească plățile încă din zilele de weekend, astfel încât primele sume să intre cât mai repede în conturile beneficiarilor.

În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70 % în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menționat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Plățile directe în sectorul vegetal și a schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine se acordă în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anii 2021 și 2022.

Plățile în avans APIA vor fi acordate în perioada 18 octombrie – 30 noiembrie, interval în care instituția își propune să vireze peste 1 miliard de euro în conturile beneficiarilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole