Autoritățile locale, în sprijinul micilor producători de lactate

Într-o lume controlată de marii retaileri, micii fermieri și producători de lactate au mare nevoie de sprijin pentru a supraviețui și, în același timp, pentru a putea pune la dispoziția consumatorilor produse tradiționale de calitate la un preț accesibil.

În acest sens, în fostul oraş minier Baia Sprie (județul Maramureș), a fost dată în folosinţă prima piaţă de produse lactate destinată micilor producători agricoli, a anunțat, vineri, primarul Alin Bîrda.

„Piaţa de lactate este una modernă, bine dotată cu toate cele necesare pentru a comercializa produse lactate în condiţii sanitare perfecte şi o igienă adecvată. Am recepţionat construcţia şi dotările, urmează obţinerea avizelor şi autorizările necesare, chestiune de scurt timp. E o piaţă care ne-am dorit-o de mult timp, dar şi mici producătorii din judeţ care comercializează produse lactate şi derivate doreau să aibă un spaţiu adecvat, corespunzător unui asemenea gen de comerţ”, a declarat Alin Bîrda pentru AGERPRES.

Potrivit primarului din Baia Sprie, noua piaţă se adresează atât micilor fermieri şi producători individuali din satele şi comunale învecinate, cât şi altor producători agricoli din judeţ.

„Piaţa se adresează micilor fermieri şi producători individuali din satele apropiate de Baia Sprie, dar şi celor din judeţ care ar intenţiona să-şi valorifice produsele lactate aici. Ne dorim să avem pe piaţa locală cât mai mulţi producători autohtoni cu produse la preţuri cât mai accesibile”, a mai spus Alin Bîrda.

- Publicitate -

Primăria Baia Sprie mai deţine în administrare o piaţă de legume şi fructe, singura de acest gen din oraş.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole