Autoritatile avertizeaza: Varful epidemiei de PPA va fi atins abia la vara

Și la Buzău au fost confirmate noi focare de PPA. Boala a fost identificată la suine atât în gospodării cât și pe fondurile de vânătoare. Autoritățile locale cred că, deocamdată, maladia poate fi ținută sub control. Mai grav este, spune directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare Buzău, că un vârf al epidemiei de pestă porcină africană s-ar putea înregistra în vara acestui an.

După ce săptămâna trecută, virusul a fost despitat la o fermă din Gulianca, județul Brăila, impunându-se eutanasierea a 25 de mii de animale, zilele acestea alte focare au fost confirmate și în Buzău. Este vorba despre animalele dintr- o gospodărie din satul Sudiţi, comuna Gherăseni. Acolo autorităţile sanitare au luat măsura uciderii porcilor bolnavi și instalarea măsurilor de protecție ce se impun în astfle de cazuri.

Odată confirmat noul focar, numărul cazurilor de pestă porcină africană din judeţul Buzău a ajuns la 6, după cazurile înregistrate la Cochirleanca, la Căneşti, Gherăseni şi Nehoiu. Totuși, directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare Buzău susține că deși în prezent lucrurile în ceea ce provește pesta porcină sunt într-un oarecare echilibru, vârful epidemiei ar putea fi atins abia la vară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult