Auditul de Carbon si Analizele de sol, doua unelte importante in agricultura

MyAlcedo Carbon ofera solutii eficiente pentru a raspunde nevoilor de adaptare si atenuare a schimbarilor climatice tot mai prezente si mai severe cu care ne confruntam. 

Agricultura este un punct cheie pentru reducerea gazelor cu efect de sera deoarece ea este responsabila pentru 20% din totalul gazelor cu efect de sera globale, potrivit Parlamentului European. 

MyAlcedo Carbon ofera „robustete” analizelor de mediu pentru a accelera adoptarea si intretinerea practicilor de agricultura regenerativa.

Beneficiile fermierului prin intrarea in MyAlcedo Carbon:

  • Audit de carbon al fermei realizat printr-o metoda robusta si precisa;
  • Bilant de carbon detaliat pus la dispozitie in cel mai scurt timp;
  • Posibilitatea obtinerii unor credite de carbon de valoare pe piata carbonului;
  • Sprijin in vanzarea certificatelor de carbon;
  • Propuneri pentru imbunatatirea amprentei de carbon si calificarea pentru credite de 

carbon in anii urmator.

MyAlcedo Carbon propune un program dedicat fermierilor iscusiti care, prin vanzarea certificatelor de carbon pot accesa o sursa de suplimentara de venit.

- Publicitate -

Datorita secetei pedologice instalate in Romania de cativa ani in anumite zone, fermierii au incercat sa-si conserve apa prin mai putine treceri cu agregatele asupra solului. Prin lucrari de minimum tillage care reduc trecerile si nu taseaza excesiv solul, se reduce consumul de combustibil. Asta inseamna si reducerea emisiilor de carbon in atmosfera. Astfel, unii fermieri isi reduc amprenta de carbon de la un an la altul prin reducerea cantitatii de combustibil utilizat.

De asemenea, prin aplicarea de ingrasaminte, cu rata variabila, in urma efectuarii analizelor de sol, fermierii pot utiliza mult mai eficient ingrasamintele, in special cele azotoase, responsabile la randul lor de emisii de gaze cu efect de sera in atmosfera.

Alegerea momentului potrivit pentru prelevarea probelor de sol este esentiala pentru obtinerea informatiilor corecte si relevante.

Analizele de sol reprezinta un instrument esential pentru agricultori, oferind informatii valoroase pentru optimizarea procesului de cultivare a plantelor. Aceste analize aduc numeroase beneficii, inclusiv eficienta crescuta in utilizarea nutrientilor, optimizarea costurilor de fertilizare, contributia la sustenabilitate si determinarea corecta a necesarului de fertilizare.

Pregatirea corecta a solului inainte de infiintarea culturilor agricole este foarte importanta pentru asigurarea unei cresteri sanatoase a plantelor si pentru obtinerea unui randament optim. Prelevarea si analiza probelor de sol inainte de insamantare sunt importante din mai multe motive:

  • Cunoasterea fertilitatii solului si stabilirea necesarului de ingrasaminte, pentru a compensa eventualele deficiente;
  • Dozarea corecta a ingrasamintelor, pentru a evita aplicarea excesiva sau insuficienta;
  • Optimizarea pH-ului solului, creand conditii mai bune pentru cresterea si dezvoltarea plantelor;
  • Prevenirea eroziunii solului si imbunatatirea drenajului acestuia, asigurand o buna aerisire a radacinilor.

Pentru a evita risipa de ingrasaminte si a cunoaste ce carente si nevoi are solul tau, apeleaza la specialistii ALCEDO din zona ta pentru a realiza analizele de sol in laboratorul certificat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

ALCEDO iti ofera cel mai complex pachet de analize de sol unde sunt analizati 17 parametri (microelemente principale, secundare, meterie organica, echilibrul chimic, etc), iar in aplicatia #MyAlcedoSoil poti vedea cartograma fiecarei parcele, memoriul tehnic si planul de fertilizare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole