Auchan rămâne pe poziții în Rusia

Grupul Auchan nu intenţionează să îşi schimbe strategia sau structura operaţiunilor de pe piaţa din Rusia, a anunţat miercuri divizia din Rusia a retailerului francez într-un comunicat remis Reuters, informează AGERPRES.

Auchan are aproximativ 30.000 de angajaţi, 231 de magazine şi afaceri online în Rusia, iar comunicatul vine ca răspuns la informaţiile apărute în presa locală conform cărora Auchan Russia ar putea ceda controlul asupra operaţiunilor sale către o terţă parte.

Auchan se numără printre puţinele companii occidentale care continuă să opereze în Rusia după invadarea Ucrainei. Nu mai departe de finele lunii martie, retailerul anunţa că intenţionează să îşi menţină prezenţa în Rusia, ceea ce a determinat Ucraina să ceară o boicotare a magazinelor grupului francez, în condiţiile în care alte mari companii precum McDonald’s, Renault sau Nike au ieşit de pe piaţa rusească.

„Principala misiune a Auchan Retail Russia este să ofere populaţiei produse de calitate la preţuri accesibile. La acest moment, Auchan nu intenţionează să facă schimbări în strategia sau modul de organizare a companiei”, spun negru pe alb reprezentanții retailerului francez în comunicat.

Înainte de începerea războiului din Ucraina, grupul francez intenţiona să cheltuie peste 20 de miliarde de ruble (340 milioane de dolari) pentru dezvoltarea serviciilor digitale în Rusia până în 2024, cu scopul de a-şi creşte vânzările online pe fondul creşterii concurenţei din partea rivalilor.

În România, Auchan are în portofoliu 223 magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri şi 185 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care 176 în staţiile Petrom, cât şi magazinul online auchan.ro.

Sursa foto: Liamhowlett/Wikipedia

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole