Au vrut să dea lovitura! „Fermă” de canabis pe 6 hectare!

Procurorii DIICOT Oradea au reținut patru suspecţi după ce, în urma unei percheziţii, s-a descoperit că aceștia au înfiinţat o cultură de canabis pe şase hectare, într-o zonă montană izolată din Bihor, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Oradea, citat de AGERPRES.

În cursul lunii iunie, suspecţii au achiziţionat un teren în judeţul Bihor, în suprafaţă de peste 60.000 de metri pătraţi, în scopul înfiinţării culturii de canabis, „într-o locaţie izolată, muntoasă şi greu accesibilă, înconjurată de pădure”, se precizează în comunicat.

Miercuri, procurori DIICOT şi poliţişti de la Serviciul Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, „identificând la locaţia respectivă două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare şi ventilaţie, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare”.

Masa vegetală, în greutate de 203 kilograme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Oamenii legii au identificat, de asemenea, într-o anexă a imobilului percheziţionat, o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis.canabis

„În aceeaşi locaţie au fost identificate echipamente specifice de ventilaţie, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii şi PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum şi alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de cannabis”, se mai arată în comunicat.

Ulterior, în urma a alte trei percheziţii efectuate în Oradea la imobilele deţinute de trei dintre cei patru suspecţi, au fost identificate şi ridicate sume de bani în valută şi lei ( 10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum şi mai multe telefoane mobile.

Cei patru suspecți au fost duși, în cursul zilei de joi, în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc. 

Sursa foto: DIICOT Oradea

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole