Au investit 2,6 milioane de lei în vechiul CAP. Vezi ce a ieșit!

O investiție de 2,6 milioane de lei a făcut minuni cu vechiul CAP din Ștefănești, județul Botoșani. MInunea și mai mare este că vechiul CAP s-a transformat într-una dintre cele mai moderne staţiuni de cercetare ştiinţifică din Estul Europei, patronată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi.

Zilele acestea, o comisie a UAIC a recepționat, în prezența rectorului universității, prof. univ. dr. Tudorel Toader, lucrările de reabilitare realizate la clădirea principală (330 metri pătrați) de la Staţiunea de cercetare şi practică studenţească „Vasile Băcăuanu” din Ștefănești, județul Botoșani. vechiul CAP

Mai exact este vorba despre clădirea fostului conac boieresc Cordescu, ale cărui lucrări de reabilitare și modernizare au început în data de 22 noiembrie 2022. Costul lucrărilor s-a ridicat la peste 2,6 milioane lei, banii fiind asigurați din fondul de rezervă al Ministerului Educației.

Fostul conac a aparținut inițial boierului Dimitrie Cordescu, însă, după Al Doilea Război Mondial, conacul a fost preluat de autoritățile comuniste și transformat în CAP, destinație pe care și-a păstrat-o până la Revoluția din 1989.

În anul 2007, conacul cu terenul și clădirile adiacente, ce țineau de vechiul CAP, au fost achiziționate de UAIC, fiind transformate în stațiune de practică universitară.

La Staţiunea de cercetare şi practică studenţească „Vasile Băcăuanu”, ce se întinde pe o suprafață de 21.565 metri pătrați, au fost înființate o cultură viticolă, o livadă și o cultură de căpșuni care vor contribui la asigurarea necesarului de fructe pentru cantinele universității. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole