AU INTRAT SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU TĂIERI ILEGALE DE ARBORI

Nouă persoane suspectate în dosarul de tăieri ilegale de arbori din judeţul Bacău au fost puse sub control judiciar de către procurori, aceştia ridicând în urma percheziţiilor 30.000 de euro, sisteme informatice şi înscrisuri care vor fi verificate. Audierile vor continua pentru a se stabili dacă se impune arestarea preventivă a suspecţilor care ar fi creat un prejudiciu de un milion de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către Poliţia Română, în urma percheziţiilor efectuate în judeţul Bacău într-un dosar privind tăieri ilegale de arbori, au fost ridicaţi 30.000 de euro, sisteme informatice şi alte înscrisuri utile cauzei.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor, care urmează a fi cercetată.

Activităţile au vizat sediile unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi locuinţele unor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori şi furt de arbori.

Din cercetări a reieşit că nouă persoane ar fi săvârşit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui primar de comună, a unui ”sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată”.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 1.000.000 de lei.

Faţă de cele nouă persoane bănuite au fost emise mandate de aducere, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura controlului judiciar.

”Cele nouă persoane vor fi conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale”, anunţă Poliţia Română.

În dosar sunt vizaţi, primarul comunei băcăuane Ghimeş-Făget, Vilmoş Gârbea, şefi de ocoale silvice din judeţ, dar şi administratori de firme.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Harghita, Neamţ şi Vrancea, precum şi jandarmi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole