27 mai 2022 - 09:54

Au inceput controalele de toamna in stupinele din Romania!

Au început controalele de toamnă în stupinele din România! Inspectorii Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ) au demarat o serie de verificări la apicultorii care dețin stupine de multiplicare sau de elită,  iar în funcție de respectarea legislației în vigoare de către deținători, se pot menține sau se pot retrage autorizațiile.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr.413/2008 privind privind aprobarea criteriilor de acreditare a stupinei de multiplicare, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 17 – 31 octombrie, Agenția Naționalp pentru pentru Zootehnie (ANZ), prin structurile sale teritoriale efectuează controlul de toamnă la stupinele de elită şi stupinele de multiplicare, la nivel național.

ANZ avertizează  că în urma controlului de toamnă în funcție de respectarea legislației în vigoare de către deținători, se mențin sau se retrag autorizațiile stupinelor de multiplicare sau de elită.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.