Au dat foc unei biserici de 300 de ani!

O biserică veche de trei secole din Vidra, comuna Vârfurile, judeţul Arad, a fost distrusă în totalitate, luni după-amiază, după ce persoane din localitate au dat foc vegetaţiei uscate de pe un teren agricol, pentru a-l curăța. Flăcările s-au extins rapid, însă, întâi la un stejar bătrân, apoi la lăcaşul de cult, monument istoric, construit în anul 1724, informează AGERPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, Ruxandra Klein, incendiul a fost anunţat târziu, în jurul orei 15,00, iar intervenţia pompierilor a durat mai mult de trei ore. Au intervenit pompierii militari din Sebiş, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

„S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, propagat la un stejar secular, în apropierea unei biserici monument istoric, din localitatea Vidra. La sosirea echipajelor, incendiul anunţat cu întârzie de către localnici se manifesta violent, acesta fiind propagat deja la biserica din lemn. Biserica a ars în totalitate, acoperişul acesteia fiind învelit cu şindrilă bituminoasă”, a precizat Ruxandra Klein.

Incendiul a pus în pericol şi o şcoală aflată în curtea bisericii, însă pompierii au reuşit să oprească extinderea flăcărilor.

Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului este „foc deschis în spaţii deschise”, după ce localnici din comună au dat foc unui teren agricol din apropiere, pentru a-l curăţa.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, în funcţie de concluziile finale ale pompierilor se vor face cercetări pentru distrugere, urmând să fie identificate persoanele responsabile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole