Au căzut la înțelegere cu lemnele de foc, dar s-au ars!

Ca orice bun gospodar, un ieșean prevăzător a început să-și asigure lemnele de foc pentru sezonul rece încă de astă-vară.

Astfel, în perioada august – octombrie 2023, bărbatul a dat unui pădurar, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru fiecare rundă de tăiere, fără drept, de arbori nemarcaţi şi sustragere de masă lemnoasă din fondul forestier al Ocolului Silvic Iaşi – Cantonul 18 Ruseni. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în schimbul banilor, funcţionarul public urma să închidă ochii și să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu înscrise în fisa postului emisă de Ocolul Silvic Iaşi, constând în asigurarea pazei şi integrităţii fondului forestier, efectuarea controlulului aplicării şi respectării regimului silvic, constatarea contravenţiilor şi a infracţiunilor silvice, aplicarea sancţiunilor şi sesizarea organelor de poliţie competente, precum şi informarea în scris, în maximum 24 de ore, a pagubelor produse şi constatate pe suprafeţele de fond forestier din raza sa de competenţă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a solicitat, marți, arestarea preventivă a celor doi bărbaț, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de „dare de mită în formă continuată” și „luare de mită în formă continuată”.

Totodată au fost efectuate percheziţii domiciliare în şapte locaţii din județul Iaşi, pentru a se vedea unde a ajuns materialul lemnos.

La locuinţa celui care a dat mită au fost identificate masă lemnoasă şi instrumente de tăiere a acesteia, sume de bani, arme şi muniţie, precum şi carne provenită din vânat, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor penale, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole