Ati cumpara tractorul 100% romanesc IRUM, produs la Reghin?

Anul acesta, IRUM Reghin a început producţia de serie a primului tractor românesc, conceput şi construit de inginerii societăţii, lansat în toamna anului trecut la INDAGRA, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România, transmite AGERPRES.

Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, arăta că pentru acest tractor agricol românesc există un interes foarte mare, fiind promovat nu doar pe plan intern, ci şi în Ungaria, unde deja au fost livrate primele bucăţi.

Compania este recunoscută în special ca producător de tractoare şi utilaje forestiere, însă după începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, în urmă cu 10 ani, IRUM este percepută şi ca producător de utilaje agricole, iar din acest motiv, în anul Centenarului Marii Uniri, a fost lansat şi primul tractor românesc, apoi, în acest an, a început producţia în serie.

Acest tractor este destinat cu precădere fermelor mici și mijlocii și este vândut atât pe piața internă, cât și pe cele externe. TAGRO are toate dotările necesare unui tractor modern, inclusiv comenzi prin radio și aer condiționat. Înainte de lansare, tractorul a fost testat în România și în Italia.

IFOR, inaugurat în septembrie 2015 la IRUM, este primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România, conceput cu o investiţie de aproape 12 milioane de lei, este locul în care a fost dezvoltat tractorul agricol românesc.

IRUM Reghin, fondată în 1953, a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole