ATENȚIE: TÂRGURILE DE PORCI AU FOST INTERZISE ÎNTR-UN JUDEȚ AL ȚĂRII

Târgurile de porcine au fost interzise pe raza judeţului Hunedoara cu scopul de a preveni răspândirea pestei porcine africane, a anunţat marţi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara.

Decizia a fost luată în contextul în care în municipiul Satu Mare au fost identificate două focare ale bolii, la porci domestici.

“Având în vedere confirmarea în municipiul Satu Mare a două focare de pestă porcină africană la porcii domestici şi în baza Notei de serviciu nr.26821/03.08.2017, emisă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a solicitat administratorilor de târguri de animale vii (primării, consilii locale) prin adresa 16433 din data de 07.07.2017, interzicerea organizării de târguri pentru vânzarea-cumpărarea de porcine”, se arată într-un comunicat al DSVSA Hunedoara remis AGERPRES.

DSVSA Hunedoara solicită proprietarilor de animale să anunţe medicul veterinar din localitatea în care trăiesc despre toate cazurile de mişcare, îmbolnăvire, sacrificările de necesitate sau cele de mortalitate la porcine.

De asemenea, proprietarii de animale vor trebui să anunţe la medicul veterinar toate fătările pentru ca puii să fie înregistraţi în baza naţională de date

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult