20 ianuarie 2022 - 04:34

Atentie, Pesta porcina africana se extinde si in Ungaria

Potrivit autorităților sanitar-veterinare din Ungaria, citate de Radio România Actualități, în ultima perioadă au fost descoperite sute de cadavre de porci mistreți decedați din cauza pestei porcine africane, într-o zonă în care anterior nu a fost confirmată prezența acestui virus. Nu au fost înregistrate până în prezent îmbolnăviri în rândul porcilor domestici.

Mistreții au fost găsiţi în zona localității Budakeszi pe un domeniu de vânătoare împrejmuit, autoritățile luând măsurile necesare în astfel de situații pentru a se împiedica răspândirea virusului în afara perimetrului.

Autoritatea de resort din Ungaria informase la sfârșitul săptămânii trecute că analizele de laborator au confirmat prezența virusului pestei porcine africane în cazul cadavrelor a 5 mistreți, care fuseseră descoperite pe acest teren.

Specialiștii consideră că pesta porcină africană ar fi ajuns în zonă prin intermediul oamenilor deoarece terenul respectiv se află la o distanță mare de regiunile din estul Ungariei în care a fost depistat anterior virusul.

Începând din luna aprilie a anului trecut, virusul pestei porcine africane a fost depistat în cazul a numeroși mistreți, dar în Ungaria nu au fost înregistrate deocamdată îmbolnăviri în rândul porcilor domestici.