ATENŢIE OIERI: Subvenţiile voastre sunt pe drum. Aflaţi când vă puteţi verifica conturile şi ce altă problemă şi mai gravă a apărut!

turma_oiCrescătorii de ovine din România aşteaptă ca luni să le intre în conturi subvenţiile şi sprijinul cuplat, adică circa 10 euro/cap de animal. Întârzierea banilor nu este, însă, cea mai mare problemă cu care ei se confruntă, ci scăderea puternică a preţului cărnii, care a ajuns la 6,5 lei/kilogram, după cum spune reprezentantul Romovis.
El spune că a avut recent o discuţie cu Ministrul Agriculturii şi că este aproape convins că subvenţiile oierilor vor ajunge la ei luni:
„Am avut o discuţie marţi cu ministrul Agriculturii şi acesta i-a cerut unui consilier să îmi spună la dispoziţie documentele din care se reiasă unde se fac autorizările la plată. Dacă marţi s-au făcut primele autorizări, ne aşteptăm ca luni să intre banii în conturi pentru 1.000.019 capete de ovine”, a afirmat Nechifor pentru agro-tv.ro.
Liderul Romovis spune că subvenţia, ANTZ9, şi sprijinul cuplat, care le vor fi virate oierilor, sunt, în total, în jur de 10 euro/cap de animal, adică o sumă nu foarte mare. Drama lor, însă, este alta: că preţul cărnii a ajuns la un nivel atât de scăzut încât după vânzarea animalelor, crescătorii ies de cele mai multe ori „în pagubă”.
„Drama noastră apare din cauza preţului mic la carnea de miel în viu, de 6 lei. Dacă producem, ar trebui să îl valorificăm la 9,5 lei, ca să nu ieşim în pierdere, aşa că la un miel de 30 de kgs,  dacă  pierdem la fiecare kilogram vândut 4 lei, la întreg animalul pierdem 120 de lei”, a firmat Nechifor.
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole