ATENȚIE! Nou ORDIN MADR în sectorul zootehnic!

Un nou act normativ ce vizează sectorul zootehnic a fost pus în dezbatere publică, marți, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba de noul ORDIN pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a ecvideelor, prin care sunt stabilite activităţile, atribuţiile, responsabilităţile, regulile şi documentele referitoare la activitatea de identificare şi înregistrare a ecvideelor, prin înregistrarea utilizatorilor şi a exploataţiilor, identificarea individuală a fiecărui animal şi înregistrarea fiecărei mişcări a acestuia, în vederea stabilirii trasabilităţii.

Potrivit noului ordin comun al MADR și ANSVSA, „ecvideele circulă pe teritoriul României numai dacă sunt identificate şi înregistrate potrivit prevederilor Regulamentului de punere în aplicare nr. 963/2021 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) 2016/429, (UE) 2016/1012 şi (UE) 2019/6 ale Parlamentului European şi ale Consiliului în ceea ce priveşte identificarea şi înregistrarea ecvideelor şi de stabilire a unor modele de documente de identificare pentru aceste animale, precum şi ale prezentului ordin; circulaţia pe teritoriul României a ecvideelor neidentificate în sensul prezentului ordin şi/sau fără a fi însoţite de paşaport şi de documentele prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv certificatul de sănătate, iar, în cazul transportului la abator, şi de documentul de lanţ alimentar, este interzisă”.

Informații complete despre obligațiile proprietarilor de animale, termenele prevăzute, costurile și modalitățile de identificare și înregistrare a ecvideelor puteți afla consultând noul ordin comun al MADR și ANSVSA publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii la secțiunea „Transparență decizională”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole