ATENȚIE! Noi documente de interes la AFIR!

Ministerul agriculturii și Dezvoltării rurale (MADR) aduce la cunoștința solicitanților de fonduri europene nerambursabile că pe pagina oficială de internet a AFIR (www.afir.ro) au fost publicate următoarele documente de interes:

– Notă de informare privind actualizarea Cererii de finanțare aferentă intervenției DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, din PS PAC 2027 – https://www.afir.ro/domenii-de…/detalii-si-anexe-dr-30

– Notă de informare privind actualizarea Cererii de finanțare aferentă Schemei pentru obținerea Energiei regenerabile – https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-schema-energie

– Notă de informare cu privire la actualizarea și modificarea Ghidului Solicitantului, a Cererii de finanțare și a Anexei 11 aferente Liceelor Agricole – https://www.afir.ro/…/detalii-si-anexe-infrastructura…

Reamintim că sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru intervenția DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se desfășoară în perioada 2 noiembrie 2023 – 29 februarie 2024, iar alocarea financiară, prin AFIR, este de 250.691.764 euro, din care 484.235 euro pentru componenta națională și 75.207.529 euro pentru componenta zona montană.

Cererile aferente Schemei pentru obținerea Energiei regenerabile se depun în perioada 20 noiembrie 2023, ora 8.00 – 15 decembrie 2023, ora 23.59. Conform informațiilor de pe site-ul AFIR, valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabilă, iar alocarea financiară stabilită pentru 2023 este de 150 de milioane de euro, aceasta fiind în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii: 100 de milioane de euro pentru capacități instalate mai mici de 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro pentru energie eoliană și 90 de milioane de euro pentru energie solară, și 50 de milioane de euro pentru capacități instalate mai mari de 1MW, din care 10 milioane de euro pentru energie eoliană și 40 milioane de euro pentru energie solară.

Pentru proiectele pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil preponderant agricol perioada de depunere a dosarelor de finanțare a fost prelungită până la data de 22 decembrie 2023, ora 23:59. Potrivit AFIR, alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este de 43 de milioane de euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA. Ținta asumată prin PNRR pentru această investiție este de minimum 57 de licee cu profil agricol care vor beneficia de sprijin prin intermediul granturilor, iar valoarea maximă eligibilă a bugetului unui proiect este echivalentul în lei al sumei de 650.000 EURO, fără TVA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole