ATENȚIE! Măsura 19 de sprijin operează cu alte prețuri de referință!

Ca răspuns la situația economică actuală, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a actualizat Baza de Date cu Prețuri de Referință pentru serviciile finanțate prin Măsura 19 LEADER din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, pe pagina de internet a Agenției – www.afir.info – a fost publicată lista cu prețurile pentru o serie de servicii și bunuri eligibile pentru finanțare prin submăsurile 19.1 „Sprijin pregătitor”, 19.2 „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”, 19.3 „Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupului de Acțiune Locală” și 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”.

„Conform prevederilor regulamentelor europene privind finanțarea proiectelor aferente Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), statele membre au obligația de a se asigura de utilizarea eficientă a fondurilor comunitare și de respectarea principiului rezonabilității prețurilor propuse în cadrul proiectelor. Totodată, baza de date cu prețuri de referință pusă de AFIR la dispoziția beneficiarilor PNDR este un instrument util atât timp cât reflectă realitatea din piață, scopul acestor actualizări fiind tocmai acesta – referința corectă la piață”, se mai arată în comunicatul AFIR.

Ca exemplu, având în vedere rata inflației, pentru hrană s-a majorat plafonul maximal, fără TVA, pe teritoriul României. Acesta va crește de la 30 la 35 euro de persoană pe zi. Totodată, pentru alinierea cu legislația națională, în speță HG nr. 714/ 20181 alocația de cazare crește de la 38 la 46 euro de persoană pe zi.

De asemenea, AFIR a actualizat tabelul cu prețurile de referință maximale pentru bunuri eligibile pentru dotarea sediilor administrative ale Grupurilor de Acțiune Locală, finanțate în cadrul submăsurii 19.4 a PNDR 2020. Aceste prețuri sunt valabile începând din 29 septembrie 2022.

- Publicitate -

Tabelul cu prețuri de referință pentru proiectele finanțate prin Măsura 19 LEADER poate fi consultat aici: Informații utile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole