Atenție la sacrificarea mieilor! Ce spune ANSVSA

Cum mai sunt câteva zile până la Paștele Catolic (9 aprilie) și apoi cel Ortodox (16 aprilie), mieii sunt vedetele acestei perioade.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) avertizează atât crescătorii de animale, cât și consumatorii că funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor amenjate temporar este permisă numai în perioada 28 martie-8 aprilie (premergătoare Paștelui Catolic), respectiv, în perioada 3-15 aprilie (premergătoare Paștelui Ortodox), între orele 07:00-17:00.

Potrivit unui comunicat emis de încă de săptămâna trecută, ANSVSA a intensificat controalele ce urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul.

Totodată, reprezentanții ANSVSA dau asigurări că în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate, în care vor fi valorificați mieii şi celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

De asemnea, inspectorii DSVSA, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratelor de Poliţie judeţene şi, respectiv, ai Municipiului Bucureşti, vor efectua controale în trafic asupra transporturilor de animale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole