Atenție la sacrificarea mieilor! Ce spune ANSVSA

carne de miel, ANSVSA, miei

Cum mai sunt câteva zile până la Paștele Catolic (9 aprilie) și apoi cel Ortodox (16 aprilie), mieii sunt vedetele acestei perioade.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) avertizează atât crescătorii de animale, cât și consumatorii că funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor amenjate temporar este permisă numai în perioada 28 martie-8 aprilie (premergătoare Paștelui Catolic), respectiv, în perioada 3-15 aprilie (premergătoare Paștelui Ortodox), între orele 07:00-17:00.

Potrivit unui comunicat emis de încă de săptămâna trecută, ANSVSA a intensificat controalele ce urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul.

Totodată, reprezentanții ANSVSA dau asigurări că în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate, în care vor fi valorificați mieii şi celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

De asemnea, inspectorii DSVSA, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratelor de Poliţie judeţene şi, respectiv, ai Municipiului Bucureşti, vor efectua controale în trafic asupra transporturilor de animale.

Views: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ARTICOLE RECENTE   

PUBLICITATE

© AGRO TV 2024 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture