21 ianuarie 2022 - 05:09

Atenție la INCENDIILE PROVOCATE! Circa 50 de hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, distruse de flăcări în 24 de ore

Inconștiența unora provocă mari daune și pune în pericol vieți omenești. Circa 50 de hectare de vegetaţie uscată şi mirişte au ars, duminică după-amiază, în urma unor incendii provocate, a anunţat luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Incendiile au avut loc în apropierea satelor Luncaviţa şi Casimcea, din judeţul Tulcea, informează AGERPRES.

Cea mai mare suprafaţă, 15 hectare de mirişte şi circa 25 de hectare de vegetaţie uscată, a ars pe raza localităţii Casimcea. Pentru stingerea incendiului au intervenit şase subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, precum şi membri ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Casimcea cu o autospecială de stingere.

„Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de la momentul anunţării, la ora 19.00. În sprijinul pompierilor au intervenit şi câţiva localnici cu tractoare şi cisterne, pentru a stopa arderea”, a menţionat ISU Delta.

Alte 10 hectare de vegetaţie uscată au ars la Luncaviţa, unde au intervenit lucrătorii Secţiei de Pompieri Măcin şi serviciul de voluntari al primăriei comunei, incendiul fiind stins după aproape două ore.

„În urma acestor incendii, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite”, a precizat ISU Delta.