ATENTIE LA ALBINE, SECURITATEA PLANETEI ESTE IN PERICOL! EUROPENII DESCHID CONSULTARILE PUBLICE

Polenizatorii, cum ar fi albinele, fluturii și multe alte insecte, polenizează culturile și livezile, astfel încât să poată da roade și semințe. O producție agricolă anuală estimată la 5 miliarde de euro este atribuită direct polenizatorilor.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, a declarat: “Oamenii de știință ne-au avertizat de un declin abundent al polenizatorilor în Europa. Este timpul să acționăm. Dacă nu, noi și generațiile viitoare vom plăti într-adevăr un preț foarte greu “.

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: “Polenizatorii sunt prea importanți pentru securitatea alimentară și agricultura comunităților noastre, precum și pentru viața de pe planetă. Nu ne permitem să continuăm să-i pierdem”.

Revizuirea intermediară a strategiei UE 2020 privind biodiversitatea a arătat că polenizarea ar putea să scadă considerabil. Aproape 1 din 10 specii de albine și fluturi se confruntă cu dispariția, în conformitate cu Lista roșie europeană. Pentru a face față declinului, Comisia dorește să dezvolte o inițiativă europeană privind polenizatorii și invită oamenii de știință, agricultorii și întreprinderile, organizațiile de mediu, autoritățile publice și cetățenii să contribuie. Consultarea va rămâne deschisă până la 5 aprilie 2018 și este disponibilă aici.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult