ATENȚIE FERMIERI: UN PERICOL AMENINȚĂ CEA MAI IMPORTANTĂ CULTURĂ DIN HARGHITA

86

Producătorii din Harghita sunt sfătuiţi să înceapă tratamentele pentru prevenirea manei cartofului, întrucât există condiţii pentru apariţia acestei boli, care poate afecta serios cea mai importantă cultură din judeţ, susţine directorul Direcţiei Agricole Judeţene, Torok Jeno.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

El a declarat pentru AGERPRES că din cauza condiţiilor meteo, cu ceaţă dimineaţa şi temperaturi ridicate în timpul zilei, există posibilitatea apariţiei manei, motiv pentru care producătorii sunt îndemnaţi să înceapă tratamentele preventive.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

‘Îi îndemnăm pe oameni să înceapă tratamentele preventive. E mai uşor de prevenit, decât de combătut. Şi un bun gospodar trebuie să înceapă în această săptămână tratamentele atât împotriva manei cartofului, cât şi a gândacului de Colorado, iar la grâu împotriva bolilor foliare’, a spus Torok Jeno.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Potrivit acestuia, cartoful a fost cultivat în acest an, în judeţul Harghita, pe 8.250 de hectare, la fel ca şi anul trecut, cultura s-a dezvoltat frumos, dar va avea de suferit dacă în perioada următoare nu vor cădea precipitaţii.

Citește și

Comentariile sunt închise