20 aprilie 2021 - 19:06

Atentie fermieri, noi reguli stricte! Amenzi drastice daca nu sunt respectate! Vezi LISTA

A fost publicată lista de amenzi pentru persoanele fizice și juridice care nu respectă noile restricții prin care se restrâng drepturile de circulație. Sancțiunile se aplică pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19.

Fermierii care nu respectă noile reglementări prevăzute în Ordonanța Militară privind măsurile de prevenire a COVID-19 riscă amenzi până la cinci mii de lei (5.000 lei) dacă sunt persoane fizice și până la 70 mii de lei (70.000 lei) dacă sunt persoane juridice sau PFA. În cazul deplasărilor, fermierii trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la locul de muncă sau o declarație pe propria răspundere care să conțină datele de identificare și scopul deplasării.

Mai jos puteți consulta LISTA DE AMENZI pentru fiecare măsură încălcată.

În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00, potrivit Poliției Române.De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale. Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate.

Reamintim că, în conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.