20 mai 2022 - 01:45

Atenție! Cod galben de inundații!

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, avertizări Cod galben de inundaţii, valabile în mai multe bazine hidrografice pe parcursul următoarelor ore.

Potrivit hidrologilor, până la orele 14:00, respectiv, 16.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – bazin amonte S.H. Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova – amonte confluenţă cu râul Bistra; Pogăniş – bazin amonte de Acumularea Cadar Duboz (judeţul Caraş-Severin); respectiv Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului  aval S.H. Făget – amonte S.H. Balinț (județul Timiș).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin superior, Timiş – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Caransebeş, respectiv bazinul hidrigrafic Gladna.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.