25 septembrie 2021 - 03:03

ATENTIE! Aveti nevoie de tratament? NU trebuie sa mergeti la cabinet cu cardul de sanatate

“Trebuie să limităm foarte mult accesul pacienților la cabinete. Trebuie să minimizăm cât se poate accesul lor în timpul programului de lucru” – avertismentul puternic facut de medicul Sanda Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov.

Într-o declarație făcută unei televiziuni, doctorița Alexiu a liniștit populația: “Ne-am organizat să putem face programări telefonice,  să primim la telefon sau la videotelefon orice fel de informație. Dar acest aspect, din punct de vedere legal, nu a fost rezolvat prin decretul stării de urgență și am solicitat acest lucru cu celeritate. În România, consultația telefonică sau prin videotelefon nu sunt recunoscute. Este absolut necesar să se adauge acest lucru, ca să putem să ținem oamenii acasă”.

Atenție!!! Președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov a anuntat că pacienții vârstnici, care au nevoie de tratament, NU trebuie să vină la cabinet cu cardul de sănătate. Rețetele se pot transmite prin alte persoane, din familie.