ATENȚIE, ANIF dă drumul la apa pentru irigații!

Fermierii români se confruntă și acum cu efectele secetei de anul trecut, așa că lipsa apei face necesară declanșarea campaniei de irigat pe anul 2023.

În aceste condiții, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a început, în data de 9 martie 2023, campania de irigat în județul Olt, până la această dată fiind irigate culturi de grâu, rapiță, orz și lucernă.

„La solicitarea OUAI-urilor din cadrul amenajărilor de irigații Dăbuleni Potelu Corabia, ce administrează o suprafață de 10.928 ha și Sadova Corabia, cu o suprafață administrată de 19.050 ha, au fost irigate 490 de hectare de grâu, 343 de hectare de rapiță, 980 de hectare de lucernă și 350 hectare de orz”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis, vineri, redacției AgroTV.

Reprezentanții MADR menționează că introducerea apei pe canalele de aducțiune ce asigură necesarul de apă pentru irigații se realizează pe măsura solicitărilor, concretizate pe bază de comenzi ferme, în urma încheierii contractelor multianuale sau sezoniere.

Astfel, pe măsură ce se vor primi noi solicitări de apă de la beneficiarii cu care ANIF are încheiate contracte de irigații sau se vor încheia noi contracte, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare va continua să pună în funcțiune noi aducțiuni. Din solicitările transmise, până la finalul lunii martie, campania va fi extinsă în alte cinci județe.

- Publicitate -

„Sistemul de irigații este într-o continuă refacere și avem lucrări la nivelul întregii țări în desfășurare, tocmai pentru a pune la punct acest sector fără de care nu se va mai putea face performanță în viitor, ținând seama de schimbările climatice care își fac din ce în ce mai mult simțită prezența în România”, a declarat ministrul Petre Daea.

MADR, prin structurile teritoriale, încurajează și sprijină toți fermierii să încheie contracte, având ca obiect livrarea apei pentru irigații, pentru a putea asigura astfel un nivel corespunzător de umiditate a solului, care să stimuleze creșterea productivității agricole, se mai arată în comunicatul MInisterului Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole