21 ianuarie 2022 - 03:54

Atacul ursilor devine din ce in ce mai violent, punand in pericol viata oamenilor chiar in propriile curti

Fiara sălbatică a sfârtecat azi noapte un porc și patru miei

De ce le este cel mai teamă de aia se pare că nu au scăpare. Sătenii din comuna buzoiană Colți trăiesc de ani buni cu spaima că oricând pot da nas în nas cu urșii. Azi noapte fiarele sălbatice au atacat din nou. Trecusera circa trei luni de când ursul care le-a omorât animalele în această primăvara a fost capturat și aveau speranța că au scăpat de atacurile fiarelor sălbatice. Aseară însă, o ursoaică împreună cu puiul ei a coborât din nou în sat și a intrat în două gospodării. A sfârtecat un porc și a omorât mai mulți miei. Disperați, localnicii au cerut ajutorul jandarmilor montani pentru a alunga fiara sălbatică .

Ursoaica a măcelărit un porc de peste 100 de kilograme. La câteva ore distanță, a intrat într-un grajd, a distrus totul în cale și a ucis patru miei. Proprietarul gospodăriei spune că spre dimineață a observat că  ursoaica face cale întorsă spre gospodăria sa, ceea ce l-a determinat să sune la 112.

Alarmate de localnici, autoritățile locale au cerut sprijinul jandarmilor pentru a alunga sălbăticiunile. Sătenii din Colți trăiesc de multă vreme cu spaima că oricând pot da nas în nas cu urșii, care se apropie din ce în ce mai frecvent de gospodării în căutarea hranei.

De atacul animalelor sălbatice se plâng și localnicii din Mânzălești. Astăzi, mai mulți porci mistreți au coborât până aproape de satul lor, punând în pericol viața unei localnice. De disperare, oamenii cer ajutor inclusive pe rețelele de socializare.

O localnică postează pe Facebook:

„…animalele sălbatice ne vor mânca din propriile noastre curți!!!!! Astăzi sora mea, din satul Buștea, loc. Minzalești, a scăpat ca printr-un miracol de a furia porcilor sălbatici. Am ajuns să nu mai putem iesi din case nici ziua, de noapte nu mai spun. Au distrus toate culturile oamenilor, singurul lor venit, oameni disperați, care se vad in situația de a nu mai putea ieși nici pe drumul public. Mai exista oare cineva care sa-i apere și pe bieții oameni, sau prioritare sunt doar animalele?????!!!??”

În ajutorul acestor localnici au fost trimiși jandarmii montani. La Colți, cel mai probabil, jandarmii montani vor încerca să alunge urșii în pădure, departe de gospodăriile oamenilor, pentru că altă măsură, de recoltare sau relocare, nu pot lua, în lipsa unui aviz de la Ministerul Mediului.