Atac MASIV de șoareci în culturile agricole! Valeriu Tabără: ”Riscăm să rămânem fără grâu, rapiță și orz”

Culturile agricole din România, în pericol! Ca și cum nu se confruntau deja cu destule probleme în acest an, terenurile fermierilor sunt atacate acum și de șoareci. Rozătoarele fac prăpăd, zilele acestea, în culturile de grâu, rapiță, orz și nu numai, avertizează președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), Valeriu Tabără. Acesta a făcut următoarele precizări pentru AGRO TV:

”Vreau să atrag atenția asupra unei alte probleme care se întâmplă chiar în aceste zile, și am fost surprins să văd că problemele nu au fost remarcate de către structurile celor care trebuie să le remarce în teritoriu. Este vorba despre un atac masiv de șoareci care face prăpăd în culturile agricole. Nu avem niciun produs care să fie la această dată la dispoziția fermierilor cu eficacitate.

Am primit semnalul de la fermieri în primul rând, dar și colegi din cercetare, am contactat colegii mei de la Institutul de Protecție a Plantelor, am înaintat un memoriu către Ministerul Agriculturii pentru a se lua rapid măsuri, pentru că riscăm să pierdem culturi răsărite, inclusiv rapiță, orz, grâu, din care să nu mai obținem nimic. Noi nu suntem pregătiți pentru un astfel de fenomen, deși știm că o dată la 3-4 ani atacul acesta de șoareci este prezent într-o proporție destul de mare, mai ales în zonele unde a fost și un pic de secetă”, a atenționat Valeriu Tabără în cadrul unei intervenții în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole