ASTĂZI! Start la depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile APIA

Astăzi, 01 martie 2021, începe sesiunea de depunere a cererilor unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Deoarece siguranța în contextul pandemiei este extrem de importantă, fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA şi/sau al Centrul Municipiului Bucureşti, în perioada 01 martie – 15 mai 2021.

Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Toate detaliile despre cum trebuie completată cererea se găsesc AICI.

Le reamintim fermierilor că, potrivit ministrului agriculturii, Adrian Oros, calendarul plăților pentru subvențiile APIA în 2021 va fi similar cu cel de anul trecut. ”Subvențiile se plătesc ca și anul trecut, este un calendar. Fermierii știu exact când se plătesc în fiecare an. Este un calendar în care își depun cererile, pentru că sunt mai multe tipuri de subvenții: este plata unică, apoi este sprijinul cuplat zootehnic și vegetal, ajutorul național tranzitoriu etc”, a explicat șeful MADR în urmă cu câteva zile.

De asemenea, până la această dată, pentru anul de cerere 2020 au primit banii 99,3% din fermierii eligibili. Termenul limită pentru plată este 31 iunie 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole