25 iunie 2022 - 20:00

ASTĂZI! Mesajul șefului APIA pentru fermierii care vor subvențiile suplimentare

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a continuat astăzi seria conferințelor de informare a fermierilor, pentru promovarea exclusivă a măsurilor de dezvoltare rurală.

În debutul conferinței, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a vorbit despre obiectivele instituției și ale acestei campanii de informare.

”După succesul de care s-au bucurat seriile de conferințe regionale pe care le-am organizat anii trecuți pe aceeași temă, am decis să le continuăm și anul acesta și să mergem și în alte județe, pentru ca informația să ajungă la cât mai mulți fermieri. Facem acest lucru pentru că ne dorim foarte mult să creștem gradul de absorbție al fondurilor destinate dezvoltării rurale și credem că este foarte important să venim către dumneavoastră cu informații clare și punctuale privind accesarea acestor forme de sprijin și să vă clarificăm eventualele neclarități, cu ajutorul lectorilor APIA”, a precizat Adrian Pintea.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

- Publicitate -

Practic, fermierii care aleg să acceseze aceste măsuri, pot să obțină plăți suplimentare la hectar, pe baza îndeplinirii anumitor condiții.

”Am avut astăzi o întâlnire foarte fructuoasă cu fermierii din județul Neamț, în contextul Campaniei de informare privind măsurile delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014 – 2020. Au fost multe întrebări care și-au găsit răspuns cu ajutorul lectorilor noștri și cred că am clarificat multe aspecte cu care fermierii se confruntă în accesarea acestor măsuri. Am speranța că niciun fermier nu a plecat acasă cu neclarități” a declarat șeful APIA după încheierea conferinței.

Sesiunea de informare de la Piatra Neamț face parte din seria conferințelor dedicate promovării măsurilor de dezvoltare rurală implementate de APIA, următoarele sesiuni de informare fiind programate a se desfășura la nivelul județelor Vrancea, Mureș, Covasna, Gorj, Dâmbovița, Timiș, Bihor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.