20 mai 2022 - 07:47

ASTĂZI la APIA – Plăți de peste 56 milioane lei pentru fermierii români

Plățile ajutoarelor naționale tranzitorii aferente anului 2021, realizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), sunt pe ultima sută de metri. Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, peste 95% dintre fermierii care au solicitat aceste forme de sprijin au fost deja autorizați la plată, iar APIA continuă plățile în fiecare zi.

”Autorizarea la plată a ajutoarelor naționale tranzitorii, fie că vorbim de sectorul vegetal sau zootehnic, aferente campaniei 2021, s-a realizat deja în proporție de 95,8%. Adică din plafonul de 223 milioane euro, am autorizat la plată deja aproape 215 milioane euro. Fermierii noștri trebuie să știe că există un decalaj de la autorizarea la plată până în momentul când banii ajung efectiv în conturile fermierilor, un decalaj de 5-6 zile.

Important este că majoritatea fermierilor sunt deja autorizați la plată, iar noi facem plăți zilnic. Astăzi, spre exemplu, am făcut plăți de peste 56 milioane lei”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

APIA continuă în ritm accelerat autorizarea la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic până la concurența plafoanelor alocate pentru anul de cerere 2021 conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 294 din 2 martie 2022, respectiv 88.562.700 euro plafon ANT sector vegetal și 135.414.250 euro plafon ANT sector zootehnic.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.