Astăzi la AFIR: Primarii pot accesa 1.000.000 EURO pentru a construi drumuri agricole pentru fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru infrastructura de acces agricolă, componentă aferentă submăsurii 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Sesiunea pentru primirea cererilor de finanțare se desfășoară on-line în intervalul 28 octombrie 2021, ora 9.00 – 27 ianuarie 2022, ora 16.00. Alocarea totală disponibilă pentru investiții în cadrul acestei sesiuni este de aproximativ 105 milioane euro.

Reamintim că sprijinul financiar este 100% nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile și nu poate depăși 1.000.000 de euro pentru un proiect.

Beneficiarii eligibili pentru submăsura 4.3A sunt unitățile administrativ teritoriale și sau asociații ale acestora, constituite conform legislației naționale în vigoare.

Nu va fi finanțată prin această submăsură construcția de drumuri agricole din pământ.

Principiile de selecție anunțare de AFIR sunt următoarele:

  • principiul scopului multiplu al obiectivului investițional;
  • principiul suprafețelor agricole deservite;
  • principiul complementarității cu subprogramul pomicol.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole