Astazi incep platile restante la motorina! Cati bani primesc fermierii

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că de astăzi, 10 februarie 2020, începe plata restanțelor din 2019 pentru ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Anunțul a fost făcut sâmbătă de directorul general APIA, Adrian Pintea, la întâlnirea cu asociațiile crescătorilor de ovine și caprine de la Sibiu.

”Mulțumesc domnului ministru pentru că este gata și s-a statuat prin hotărâre de Guvern restanța pentru motorină, pentru trimestrele 2 și 3 ale anului trecut. Luni dimineață (10 februarie), banii vor pleca de la APIA Central către județe și în două-trei zile și aceste sume vor fi plătite către dumneavoastră”, a precizat șeful APIA pentru fermierii prezenți la întâlnire.

Potrivit hotărârii de Guvern, suma alocată pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură în anul 2020 este de 411.000,00 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Fermierii români, eligibili pentru această plată APIA, au primit doar 52% din valoarea ajutorului de stat aferent trimestrului 2 al anului 2019.

Ajutorul de stat la motorină se plătește prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă, practicată pentru motorina utilizată în agricultură.

- Publicitate -

Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole