29 iulie 2021 - 05:46

Asta inseamna grija pentru comunitate! Primarul tau ce masuri a luat?

În această perioadă dificilă pentru toată lumea, grija pentru tine și pentru cei din jur este mai necesară ca oricând, iar informarea corectă trebuie să fie vectorul cel mai eficient de comunicare. Pe lângă aceasta, sprijinul acordat celor care nu se pot descurca singuri este mai mult decât trebuincios.

Pornind de la toate acestea, în contextul stării de urgență pe care o traversăm, într-o comună din nordul județului Argeș, primăria acordă gratuit alimente și produse de igienă persoanelor singure și în vârstă. Dar s-a mers cu un pas mai departe: primarul Virgil Baciu a achiziționat 1000 de măști pe care le distribuie tot gratuit nu numai persoanelor de vârsta a treia, ci tuturor locuitorilor care solicită acest lucru.

”Acum, când se tot vorbește de plafonarea prețurilor, care nici măcar la alimentele de bază nu se aplică, ba din contră, unele s-au scumpit, măștile sunt cumpărate imediat, cererea fiind mai mare decât oferta. În consecință, costurile per bucată sunt destul de mari, însă atunci când viața omului poate depinde de aceste măști, nimic nu este prea mult. Ideea a pornit de la acțiunea de întrajutorare a persoanelor defavorizate, fără susținători , în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor, conform art. 8 din Ordonanța Militară” a declarat primarul comunei Corbi, într-un interviu telefonic pentru AGRO TV.

Pentru a fi mai eficienți și pentru că acțiunea se dorește a fi doar una dintr-un program gândit pe mai mult timp, a fost declanșată o campanie, mai ales că se apropie sărbătorile pascale, iar anul acesta, corbenii vor trebui să țină cont în primul rând de sănătate și abia după aceea de tradiție.

Autor: Elena Picu