27 octombrie 2021 - 10:08

Asta da veste! Agricover Credit nu mai dă, ci ia credite

Banca Europeană de Investiții a acordat un credit de 15 milioane euro companiei Agricover Credit, instituție financiară nebancară specializată pe finanțarea agriculturii, parte a grupului Agricover.

credit

Scopul este acela de a sprijini IMM-urile din domeniul agricol. ”Este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, lansat de Comisia Juncker”, se arată într-un comunicat.

Potrivit news.ro, planul Juncker, denumit după președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost conceput pentru stimularea investițiilor la nivelul UE, iar instrumentul său principal îl reprezintă Fondul European de Investiții Strategice (FEIS). Acesta are la bază o garanție de 21 miliarde euro furnizată de UE și Bancă Europeană de Investiții (BEI), sumă cu care poate mobiliză investiții de pană la 315 miliarde de euro, potrivit datelor oficiale.

Agricover Credit este specializată pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor. Compania este controlată de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani stabilit în România după 1990. Societatea a avut anul trecut venituri totale de peste 80,6 milioane lei (18,1 milioane euro) și un profit net de 17,4 milioane lei (3,9 milioane euro).