20 mai 2022 - 06:52

Asociatie de crescatori, judecata dupa ce a incasat subventii cu acte false

O asociație de crescători de animale a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce ar fi încasat ilegal subvenții APIA pe pășune. Asociația Crescătorilor de Animale „Florișteana” Horodniceni a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. تحميل برنامج الماتش

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Persoană fizică, la data faptei reprezentant legal al Asociației Crescătorilor de Animale „Florișteana” Horodniceni, pentru comiterea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

Asociația Crescătorilor de Animale „Florișteana” Horodniceni, pentru comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010-2015, inculpatul, persoană fizică, în calitate de reprezentant legal al Asociației Crescătorilor de Animale „Florișteana” Horodniceni ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) documente și declarații false și inexacte (contract de arendare, diferite anexe etc. لعبة طاولة محبوسة بدون نت ) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de pășune aparținând în realitate domeniului privat al comunei Horodniceni, județul Suceava. النيبر
O parte din aceste documente ar fi fost falsificate chiar de inculpat.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.086.636 lei.

În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma 770.697 lei, la care se adaugă plata dobânzilor și penalităților de întârziere prevăzute în legislația în vigoare.

Nu au putut fi instituite măsuri asiguratorii, întrucât nu au fost identificate bunuri mobile și imobile care să figureze pe numele celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.