20 ianuarie 2022 - 04:55

Asociatia Kola Kariola, apel pentru salvarea oilor supravietuitoare din Portul Midia

După cum ați aflat deja de pe site-ul nostru, în urma dezastrului din Portul Midia, salvatorii au reușit să recupereze în viață în jur de 30 de oi, din cele peste 14.000. În acest moment, oile se află într-un adăpost special amenajat în Punctul de Ieșire Midia, unde li s-au asigurat hrană și apă. 

Marius Chirca, reprezentant al Asociatiei pentru Protectia Animalelor Kola Kariola, caută soluții pentru a adăposti animalele salvate de pe vas, astfel încât acestea să nu mai fie trimise spre țările arabe în zilele următoare. Vă redăm, mai jos, apelul acestuia, postat pe Facebook:

”De ieri ma gandesc la amaratele alea de oi, nu am putut sa dorm gandindu-ma la calvarul pe care l-au indurat cele peste 14.000 de oi. Groaza, picioare rupte, gaturi frante si apa rece ca gheata….apoi moartea…
Mai intai a venit stirea ca 2 oite au fost salvate. Imediat am zis ca voi face si imposibilul sa le aduca la Sanctuar. Apoi a venit vestea ca sunt mai multe, undeva in jur de 30. Cum era sa stau sa aleg 2 din 30? De ieri suntem in legatura cu Gabriel Paun si colegii lui de la Animal Intenational, cei care incearca sa opreasca exportul de animale vii si impreuna incercam sa gasim solutii.
Pe partea mea am stiu ce am de facut, am sunat la Doina Badea si impreuna am gasit un loc sigur unde putem caza pentru tot restul vietii lor oitele eroine. Si acum ne lovim de un mare zid, cautam varianta legala prin care sa putem prelua oile! Oile apar ca exportate, apartin cumparatorului din Siria. Acesta si-a dat acordul verbal sa fie preluate si salvate. Acum sa vedem daca si statul roman ca isi da silinta, prin institutiile sale, ANSVSA si cei de la Vama sa permita salvarea acestor oi.
Si avem doar 2 zile sa rezolvam toate acestea, pentru ca in 2 zile oile vor fi urcate pe urmatorul transport catre Siria.
Noi ca si asociatie avem de toate toate, avem cod exploatare, putem aduce transport autorizat si putem, asa cum v-am obisnuit sa ducem oitele la loc sigur si permanent sa va tinem la curent cu modul in care isi duc viata linistite.
Este o intreaga increngatura, pentru ca la noi in Romania birocratia este cea care termina tot!
Cerem prin aceasta cale celor de la ANSVSA si celor de la Vama sa inlesneasca aceste proceduri, sa fie deschisi fata de salvarea macar a acestor oite, in amintirea celor peste 14.000 moarte in chinuri de neimaginat.
ANSVSA-ul are acum la conducere un membru PNL, cei de la PNL au in mana acum puterea. Sa ne demonstreze ca pot aduce schimbare in protectia animalelor si isi merita votul!”, este mesajul lui Marius Chirca.

Colegii nosri de la jurnalul de știri au stat de vorbă cu acesta, pentru a afla ultimele detalii despre evoluția situației. Așadar, fiți cu ochii pe Știrile AGRO TV, în această seară, 25 noiembrie 2019, de la ora 19:30, pentru a urmări un material în exclusivitate – ”Mioarele care nu trebuie sacrificate”.