Ionel Arion (Pro Agro): ”Ministerul Agriculturii devine din ce în ce mai inert”

În ultimele luni, plângerile fermierilor la adresa conducerii de la Ministerul Agriculturii sunt din ce în ce mai dese, fie că vorbim de agricultori din sectorul vegetal sau cel zootehnic. În contextul în care oficialii nu și-au ținut promisiunea de a acorda despăgubiri pentru culturile de primăvară afectate de secetă, iar subvențiile în anumite sectoare au scăzut considerabil, fermierii sunt tot mai dezamăgiți de lipsa de reacție și soluții din partea celor de la Ministerul Agriculturii.

În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, realizatorul Cătălin Lența a stat de vorbă pe larg despre acest subiect cu președintele Federației Naționale Pro Agro, Ionel Arion. Ca lider al mediului asociativ, Arion a vorbit despre problemele pe care fermierii le au în dialogul cu Ministerul Agriculturii, care este din ce în ce mai inert și nereceptiv la cerințele lor.

”În ultimul an, am încercat tot timpul să avem discuții și dialog cu decidentul public, însă este o luptă cu o entitate care este inertă. Ministerul Agriculturii devine, pe zi ce trece, din ce în ce mai inert. Deciziile aproape că sunt scoase cu forța de acolo, și de cele mai multe ori ele sunt injuste, nedrepte sau nu vin să rezolve problemele fermierilor sau problemele sectoarelor din agribusiness”, a precizat Ionel Arion pentru AGRO TV.

Potrivit liderului Pro Agro, de-a lungul timpului, de multe ori a existat un blocaj la nivelul funcționarilor din Ministerul Agriculturii, care refuză să se adapteze la cerințele actuale, dar nici nu lasă locul altcuiva. Astfel, de cele mai multe ori, cerințele agricultorilor sunt ținute și uitate ”la sertar”.

”De cele mai multe ori, după întâlnirile avute cu personalul din Ministerul Agriculturii sau chiar și cu conducerea, cu ministrul sau secretarii de stat, noi mai avem timp de discuție și de fiecare dată ne facem planul pentru a schimba strategia, pentru că vedem pe loc că nu există receptivitate din partea angajaților MADR. De cele mai multe ori, deciziile Ministerului Agriculturii sunt blocate la eșalonul 2 și 3, acolo unde există un blocaj de-a lungul timpului, pentru că fie acești funcționari nu-și doresc să evolueze, să se adapteze la cerințele mediului și la cerințele zilnice ale fermierilor, fie din prostie sau rea voință, nu doresc să treacă mai departe sau să lase locul altcuiva. Din cauza faptului că avem supra-structură, decizia poate fi aruncată dintr-o parte în alta și se pierde esența problemelor noastre. De cele mai multe ori ne lovim de indecizie. Semnăm destul de multe documente și luări de poziție, iar ele rămân acolo pe o masă sau într-un sertar și trebuie să revenim de fiecare dată”, a mai subliniat Ionel Arion.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole