ANCHETAȚI PENTRU CONSTRUCȚIA UNEI PENSIUNI CU BANI EUROPENI

Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, într-un dosar care vizează obţinerea frauduloasă de fonduri europene pentru modernizarea unei pensiuni turistice.

Potrivit unui comunicat al DNA , Florica Ene, reprezentant al unei societăţi comerciale, a fost deferită justiţiei pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, în timp ce Nicu Constantin (preşedinte al aceleiaşi societăţi comerciale), Vasile Ivaşcu (diriginte de şantier) şi Ion Creţu sunt acuzaţi de complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Cererea de finanţare, prin care societatea comercială reprezentată de Florica Ene a solicitat finanţarea din fonduri nerambursabile a unui proiect ce privea modernizarea unei pensiuni turistice, a fost înregistrată la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pe 10 iulie 2006.

“În cursul lunii ianuarie 2007, după obţinerea avizului de principiu asupra proiectului tehnic în vederea încheierii contactului de finanţare, societatea respectivă a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) dosarele de achiziţii privind lucrările construcţii şi bunuri, precum şi dosarele cuprinzând contractele aferente. De menţionat este faptul că documentele respective, care conţineau date inexacte şi necorespunzătoare adevărului, au fost încheiate în contextul în care procedurile de achiziţie au fost simulate, fiind declarate câştigătoare două firme ‘agreate’ de inculpatul Constantin Nicu”, se arată în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, în urma acestor demersuri, a fost încheiat, la data de 12 aprilie 2007, contractul cadru pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil între APDRP, în calitate de autoritate contractantă, şi societatea reprezentată de Florica Ene, în calitate de beneficiar. Prin acest contract a fost aprobată pentru finanţare suma de 701.168 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile a fost stabilită la 350.584 de lei, plătibilă în trei tranşe.

“În continuare, pentru a intra în posesia fondurilor nerambursabile, în perioada 2007 – 2008, inculpata Ene Florica, beneficiind şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a depus la APDRP documente cu un conţinut nereal în ceea ce priveşte lucrările executate şi bunurile achiziţionate pentru modernizarea pensiunii turistice (rapoarte de execuţie, borderouri, facturi şi situaţii de lucrări)”, se mai menţionează în comunicat.

Potrivit DNA, prin acţiunile inculpaţilor au fost obţinute pe nedrept fonduri europene prin programul SAPARD în valoare de 349.466 de lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în dosar, urmând să fie adăugate dobânzi şi penalităţi calculate până la data plăţii efective.

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile care aparţin inculpaţilor Florica Ene şi Constantin Nicu, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole