Arendă MINIMĂ de 11 ani pentru fermieri – Măsura se discută azi în Parlament

Legea arendei este din nou în prim planul discuțiilor din Parlamentul României, la Comisia de Agricultură din Camera Deputaților. După ce semnatul a adoptat o formă a legii în care se stipulează o perioadă minimă de 7 ani pentru contractele de arendă, există anumite voci din rândurile deputaților care susțin că această perioadă trebuie să fie mai mare.

Una dintre aceste voci este cea a deputatului de Ialomița, Raluca Dumitrescu. Aceasta susține că o perioadă de arendă de minimum 11 ani ar facilita implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene.

”Minim 7 ani, unora li se pare prea puțin, altora prea mult. Cred că această perioadă minimă de 7 ani ar însemna pentru noi garanția unor proiecte europene cu o anumită predictibilitate, fără a crea mari emoții pentru fermieri.

Eu sunt unul dintre adepții ideii că 7 ani sunt la limită, și aș prefera să ne ducem până la 11 ani. De ce? Pentru că eu iau în calcul, din expertiza pe care o am ca și cel care a văzut cum se implementează proiectele de-a lungul timpului, să-i dăm fermierului o perioadă și ex-post, pentru a-i da stabilitate.

PNDR-ul întotdeauna a fost foarte bine implementat. Chiar dacă au fost unele suișuri și coborâșuri, niciodată în România nu a fost vorba de fraudă la fonduri europene pe ceea ce înseamnă fermele din România. (…) Eu cred că trebuie să-i ajutăm. Vorbim din ce în ce mai mult în România despre procesare, iar procesarea înseamnă din start 36 de luni de implementare”, a precizat Raluca Dumitrescu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole