26 mai 2022 - 04:23

Ardealul vine în București, la Târgul de Florii de la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) își va deschide porțile în perioada 14-17 aprilie 2022, pentru Târgul de Florii, eveniment dedicat sărbătorilor pascale, ce va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi tradiția și valorile românești autentice.

Potrivit unui comunicat al MADR, la Târgul de Florii vor fi prezenți 28 de mici întreprinzători locali, membri ai Asociației „Produs de Cluj”, care participă pentru a treia oară la un eveniment organizat în incinta ministerului. Astfel, din 14 aprilie, între orele 08:00-18:00, producători de preparate alimentare care păstrează tradiția locală și meșteri artizani vor expune publicului sortimente de produse tradiționale obținute după rețete proprii și obiecte realizate manual.

Printre produsele românești care se vor regăsi la Târgul de Florii din acest an amintim gemuri, dulcețuri, compoturi, siropuri din fructe, zacuscă, uleiuri presate la rece, turtă dulce, ciocolată, pâine și prăjituri de casă, brânzeturi, produse din carne, băuturi spirtoase și vinuri.

Nu vor lipsi costumele populare din zona Ardealului, cojoacele și curelele din piele, produsele cosmetice bio și cele din lavandă, articolele sculptate în lemn, precum și ouăle încondeiate.

Târgul de Florii de la MADR va reuni pe lângă partenerii clujeni ai Asociației, mici întreprinzători din alte județe, invitați speciali, care vor expune, de asemenea, produse realizate manual.

Între expozanți se va afla, în premieră, și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, iar la standul acesteia vor fi prezentate spre vânzare produse provenite din fermele și stațiunile sale. Stațiunea Viticolă Apoldia Maior va expune spre vânzare vinurile albe Docentus, Eruditus și Traminer Roz, precum și vin Bag în box servit la pahar, Ferma Cojocna va fi prezentă cu ulei presat la rece, iar din serele Universității vor fi aduse roșii cherry.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.