Arde pădurea în Parcul Natural Porțile-de-Fier! Două aeronave Spartan intervin în zonă!

Un incendiu de pădure care se manifestă, de aproape 24 de ore, pe sute de hectare în zona localităţii Sviniţa, în Parcul Natural Porţile-de-Fier, continuă să le dea bătăi de cap pompierilor. Aceștia au cerut sprijin aerian din partea MApN care a trimis două aeronave Spartan din care se aruncă apă asupra focarelor de incendiu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinţi, pentru protejarea zonei pe timp de noapte, s-au constituit dispozitive de protecţie formate din pompieri şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova.

„50 de pompieri intervin în continuare pentru lichidarea incendiului, alături de 38 de pădurari, 5 rangeri, 11 jandarmi şi voluntari, intervenţia fiind îngreunată de terenul abrupt, curenţii de aer care întreţin arderea, zona fiind greu accesibilă forţelor de intervenţie. Se acţionează pe trei sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte, care intervin de o parte şi alta a versantului, între zona Tricule şi Valea Roşie. Pentru lichidarea incendiului beneficiem de sprijin aerian prin lansarea de apă asupra focarelor de incendiu de către două aeronave Spartan ale MapN, atât ieri, cât şi în cursul zilei de astăzi”, a transmis ISU Mehedinţi, citat de AGERPRES.

Focul arde de mai bine de 24 de ore, iar până acum au ars peste 100 hectare de pădure.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole