ARBORELE PE LANGA CARE TRECEM ZILNIC SI NU STIM CAT ESTE DE EFICIENT PENTRU SANATATE

Plopul negru (Populus nigra) este un arbore inalt, care poate atinge inaltimea de 28-30 metri, are coroana larga, mugurii sunt ovoizi (aspectul de ou), ascutiti si vascosi. Frunzele sunt triunghiulare, cu varful prelungit, cu marginea dintata. Florile sunt unixexuate: cele barbatesti sub forma de amenti prelungiti, cele femeiesti mai lungi (10-15cm).
Plopul negru creste spontan in lunci, zavoaie, locuri umede, dar si cultivat ornamental prin parcuri, marginea soselelor etc.
muguriProdusul principal, care ne intereseaza, al plopului negru este mugurele, recoltat cam in luna februarie (depinde de primavara).
Mugurii de plop contin flavonoide, flavone, flavonoli, flavonone, quercitina, salicina si inca foarte multe substante utile omului. Propolisul este un produs apicol, dar se gaseste si in mugurii de plop negru.

Atentie! Anul acesta s-au rupt foarte multe crengi pline de muguri. Putem sa mergem pe sub plopi si sa adunam acest miracol al naturii. Sa nu adunam de pe sosele, din oras, din zone poluate.
Decoct

In aceasta perioada de raceli, guturai, gripa, mugurii de plop sunt printre cei mai eficienti, avand actiuni demonstrate ca fiind antibacterieni, antiseptici, antiinflamatorii, analgesici, cicatrizanti, eficienti in tratarea hemoroizilor.
S-a demonstrat ca fibroamele si chisturile dispar din organism daca ne tratam cu muguri de plop negru.

Cum se folosesc

Decoct din o lingura de muguri la cana, din care se beau 2-3 cani pe zi.
Extern: gargara cu decoct; spalaturi locale contra hemoroizilor.

(ing. Petre Biolan)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole