APROVIZIONAREA CU LEMNE, O PROBLEMĂ PENTRU GOSPODĂRIILE DIN SATELE ROMÂNEȘTI. CUM SE REZOLVĂ?

În perioada următoare se va discuta în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților despre un proiect de lege  care interzice exportul de lemn de foc, pentru o perioadă de trei ani.

La începutul lunii, propunerea legislativă a trecut de votul Senatului.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 de centimetri până la 4 metri lungime, pentru o perioadă de maximum trei ani.

În expunerea de motive se precizează că prețul pentru un metru cub de lemn de foc s-a dublat din 2015 în 2016.

„Având în vedere că peste 60% din populație realizează încălzirea locuinței cu lemne de foc, aprovizionarea a devenit o problemă socială gravă. Profitând de această scădere a ofertei de piață, operatorii economici au mărit prețul, astfel că în sudul țării, metrul cub de lemn de foc a ajuns să coste 400-450 lei, în mediul rural, deși Romsilva vinde lemnul cu 153 lei/mc, după cum se precizează și în expunerea de motive”, spune un deputat român.

„În plus, în alte state europene tăierile și exporturile de lemn s-au interzis sau sunt mult mai strict reglementate, așa că și România ar trebui să se alinieze acestora și să nu mai fie atât de permisivă în privința legislației privind domeniul silvic”, mai zice Ioan Ștefan

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole