Aproape 24.000 de porcine afectate de virusul PPA!

În ultima săptămână au fost stinse 10 focare pestă porcină africană (PPA), iar în data de 5 mai 2022 mai erau active 28 de focare PPA dintre care 2 focare în exploatații comerciale de porcine, fiind afectate 23.868 porcine (animale afectate din focarele active), se arată într-un comunicat al ANSVSA remis luni presei.

Din 2017 şi până în prezent au fost stinse 5727 focare de pestă porcină africană.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, în intervalul 28 aprile – 05 mai 2022 au fost înregistrate două focare noi de pestă porcină africană, în județele Buzău și Vaslui, fiind stinse 10 focare în alte cinci județe, astfel: Bihor – 2 focare, Gorj – 1 focar, Giurgiu – 4 focare, Ilfov – 2 focare și Tulcea – 1 focar.

Totodată, în intervalul menționat, au fost înregistrate și 18 cazuri noi de PPA la mistreți.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 6.651 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de pestă porcină africană la mistreți se sting după cel puțin doi ani de la apariția lor, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole