Aproape 100.000 de fermieri români primesc subvenții pe animale FICTIVE?! Date OFICIALE

Aproape 100.000 de fermieri români primesc ajutorul național tranzitoriu (ANT) acordat în sectorul bovin pentru animalele pe care le aveau în fermă la data de referință din 2013, dar pe care nu le mai dețin acum, reflectă datele oficiale privind plățile de anul acesta.

Având în vedere că Ministerul Agriculturii a instituit o nouă schemă de sprijin, derivată din ANT, pentru a plăti fermierii care dețin animale reale în 2021, datele comparative arată că fermierii care primesc acest sprijin față de cei care primesc doar ANT-ul clasic sunt cu aproape 100.000 mai puțini.

Secretarul de stat Marius Micu a prezentat cifrele oficiale în exclusivitate pentru AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

”Aș vrea să clarific ce a însemnat plata la ANT și, implicit, sprijinul pe Covid. La carne, am avut un sprijin de 5 lei/cap de animal, unde suma totală a fost diminuată, dar trebuie să precizăm că prin sprijinul de Covid carne au venit distribuiți alți 140 lei/cap de animal. Ceea ce înseamnă că am avut o alocare pe vaca de carne în ceea ce privește ANT-ul, care a fost redus la 50%, de aproximativ 29 euro/cap de animal. De acest sprijin au beneficiar aproximativ 93.000 de beneficiari.

Ca să facem o comparație față de data de referință, sprijinul acela de 5 lei a mers la un număr de beneficiari de 137.596 beneficiari, iar sprijinul pe Covid, distribuția aceea din ANT, a mers doar la 93.000 beneficiari. Cifrele acestea trebuie să ne pună un semn de întrebare. Tocmai asta s-a vrut, să se evite acel an de referință și să se plătească crescătorii de vaci la numărul real de animale pe care le au în exploatație la momentul actual”, a pecizat Marius Micu.

În plus, pe lângă ANT la vaca de carne, sprijinul la vaca de lapte pe ANT direct a fost de 2 lei/tona de lapte și a fost acordat la 51.000 de beneficiari. Deci, în total, pe ANT-ul clasic în sectoarele lapte și carne ajungem la un număr de aproape 190.000 de beneficiari. În schimb, sprijinul Covid acordat pe animalele reale în sectoarele lapte și carne a fost acordat unui număr de 93.000 de beneficiari, a mai precizat oficialul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole